Monday 24 August 2020

O KTΙΣΤΗΣ

 Κάποτε ένας κτίστης ένας οικοδόμος, που στην τέχνη και την ικανότητα ήταν ο άφταστος έχτισε ένα μεγαλειώδη μεγαλοπρεπές παλάτι. Σε αυτό το παλάτι οι καθρέπτες, τα φώτα, τα χρώματα, οι κήποι και όλες οι ομορφιές του γενικά, δεν περιγράφονταν.

 Αλλά κάποιες ζηλόφθονες, αρνητικές ,καταστρεπτικές υπάρξεις το κατέστρεψαν.

 Εκείνος ο τρανός οικοδόμος σκέφτηκε να ξαναφτιάξει πάλι αυτό το θαυμαστό παλάτι. Χρειάστηκε όμως βοηθούς διότι εκείνος θα έκανε τα δύσκολα και όλα τα σημαντικά. Στους βοηθούς που ήρθαν τους ανακοίνωσε ότι θα τους έδινε όλη την πληρωμή από πριν και ότι όταν θα τελείωνε το παλάτι θα κατοικούσαν και αυτοί σε αυτό.

 Οι βοηθοί αφού πήραν όλα τα χρήματα πήγαιναν στα καπηλειά μεθούσαν και την άλλη μέρα αντί να κουβαλούν υλικά στον κτίστη να κτίζει το παλάτι, έφερναν τις ακαθαρσίες τους χρησιμοποιώντας τον κάθε χώρο για αποχωρητήριο, έκαναν εμετό και το ποιο μεγάλο λοιδορούσαν τον χτίστη τον ευεργέτη τους.

 Μας έχει πληρώσει ο Θεός εκ των προτέρων. Με τον ήλιο που έχουμε κάθε μέρα, το νερό, τον αέρα που είναι η πνοή Του, και όλες τις τροφές που με σπόρους γέμισε την γη για να έχουμε όλα τα αγαθά.

 Δυστυχώς εν δείχνουμε καμία προθυμία να βοηθήσουμε στο οικοδόμημα. Εμείς χρησιμοποιούμε τα μικρά σπιτάκια που είναι στις στάσεις των λεωφορείων για αποχωρητήρια. Πετάμε ότι δεν μας χρειάζεται όπου να ναι. Δεν χρησιμοποιούμε όπως πρέπει τους κάδους της πολιτείας. Εμείς βάζουμε σε όποιο κάδο ότι να ναι, ενώ επανειλημμένα η πολιτεία μας έχει κάνει συστάσεις. Φτύνουμε στους δρόμους όπου να ναι. Πετάμε τα φαγητά για να παριστάνουμε τους πλούσιους. Αφήνουμε το νερό να τρέχει χωρίς λόγο. Γεμίζουμε τις θάλασσες με πλαστικές σακούλες και ότι καταστρεπτικά έργα κάθε λογής κάνουμε συνέχεια. ( Για το σώμα και ποιο πολύ για την ψυχή,είναι άλλα κεφάλαια που θα ασχοληθούμε άλλη φορά )

 Ας μη δικαιολογηθούμε και να πούμε ότι αυτά που κάνουμε εμείς είναι σταγόνα μπροστά σε αυτά που κάνουν οι μεγάλες εταιρείες με τα καυσαέρια και τα απόβλητα των εργοστασίων και άλλα.

 Ο Θεός είπε. Εάν έβρισκε πέντε καλοπροαίρετους ανθρώπους δεν θα καταστρέφονταν τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Και το ίδιο  με



τον Νώε. Μόνο μια οικογένεια ήταν θεοσεβής. Και αν έβρισκε πέντε ανθρώπους όπως πρέπει δεν θα άφηνε τον σουλτάνο να πάρει την Κωνσταντινούπολη ούτε την Αγία Σοφία. Ας μην κάνουμε τώρα ψευτοκλαψουρίσματα που ο τωρινός σουλτάνος μετατρέπει όλες τις χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες σε τζαμιά. Αποδείξαμε ότι δεν μας αξίζει να έχουμε ούτε εκκλησίες ούτε την ευσπλαχνία του Θεού.

 Το φυτικό και το ζωικό βασίλειο δοξάζουν το Θεό πάντοτε με τον δικό τους τρόπο. Μόνο εμείς το ανθρώπινο είδος, υποτίθεται το λογικό, καταντήσαμε να είμαστε τα τέρατα του σύμπαντος.

 Λοιπόν καταστροφή σπείρα με καταστροφή θα θερίσουμε

 Μαρίνα Χατζηδάκη

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ TEST ΧΡΩΜΟΣΩΜΑ 8 DNA