Sunday 5 May 2013

Ανάσταση Χριστού


Το ηλιοτρόπιο ήλιε ρήγα,τι τραγούδια να σου γράψει.
Και γω μια πυγολαμπίδα στης ανάστασης την λάμψη.

Της ανάστασης το θάυμα,ποιός μπορεί να τραγουδίσει
το ανθρώπινο το πλάσμα τι μπορεί να υμνολογήσει.

Θα τραγουδήσουν τα πουλιά,την ανάσταση στην πλάση
αυτά που έμειναν αγνά θα υμνήσουνε τον Πλάστη.
Θα στείλουν μύρα στον Χριστό,τα λουλούδια τ'ανθησμένα
θα φτάνουνε στον ουρανό γιατί είναι ευλογημένα.

Πασχαλιές με τα λουλούδια,της ανάστασης οι χάρες
και μαζί τους τ'αγγελούδια τραγουδούνε με κιθάρες.

Λόφοι κάμποι πρασινίζουν,την ανάσταση γιορτάζουν
λαγουδάκια παιγνιδίζουν την λαμπρότητα θαυμάζουν.

Από την συλλογή μου ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΚΑΙ
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ Μαρίνα Χατζηδάκη

12 comments:

  1. Καλό είναι να γράφετε της απόψεις σας και με τη σύγκριση των απόψεων θα βρούμε την αλήθεια.
    Αν πιστεύετε στην ανάσταση του Ιησού θα μπορούσατε να εξηγήσετε γιατί δεν τον γνώριζαν οι γνωστοί του; Είμαι περίεργος και θέλω να μάθω.

    ReplyDelete
  2. Αν παρακολουθήσεις βίντεο με τον Παναγιώτη τουλάτο θα δεις ότι ο Χριστός δεν ήταν Εβρέος.Οι κάτοικοι της Ναζαρέτ ήταν Έλληνες.Απόδειξη ότι όλοι του οι μαθητές ηταν Ελληνες εκτός τον Ιουδα.Ο Θεός στον πλανήτη γη εδημιούργησε τους Ελληνες.Αλά προηγουμένως είχαν έρθει από άλες σφαίρες άλα ανθρωποειδή που μισουν τον Θεό και τους Ελληνες.Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ReplyDelete
  3. Ήθελα να μάθω γιατί δε γνώριζαν τον Ιησού οι φίλοι του και οι συνεργάτες του, μετά την ανάσταση του;
    Ο Παναγιώτης Τουλάτος που λέγει ότι ο Ιησούς ήταν έλληνας πρέπει να ξαναδιαβάσει τα ευαγγέλια.
    Αν ήταν έλληνας γιατί γιόρταζε το Πάσχα στον Ναό των εβραίων στην Ιερουσαλήμ;
    Γιατί οι έλληνες που αναφέρει γιόρταζαν το Πάσχα των εβραίων;
    Δεν ήταν έλληνες, εβραίοι ήταν που μιλούσαν ελληνικά.

    ReplyDelete
  4. Οι φίλοι του χριστού ήταν μόνο οι μαθητές Του.Οι ιουδαίοι ήθελαν τον θάνατό του από τότε που γενήθυκε.Ο Χριστός σε ένα σπίτι παρέδωσε στους μαθητές το θείο μυστήριο της ιεράς μετάληψις και τους είπε ότι το πραγματικό πάσχα θα είναι όταν θα έρθουν και εκείνοι στην βασιλεία του.Οι Έλληνες πήγαιναν εκεί για να γιορτάσουν σε κάποιο ιερό των Ολυμβίων.

    ReplyDelete
  5. Οι φίλοι του χριστού ήταν μόνο οι μαθητές του - που απαρνήθηκαν τους γονείς τους, τ’ αδέρφια τους, της αδερφές τους, τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους αλλά και τον εαυτό τους, για να γίνουν δεκτοί σαν μαθητές του. Λουκάς 14:26.
    Οι ιουδαίοι ήθελαν τον θάνατό του από τότε που γεννήθηκε - Ερευνήστε το θέμα, νομίζω ότι η σφαγή των νηπίων που αναφέρει ο Ματθαίος δεν επιβεβαιώνετε από άλλους ιστορικούς της εποχής εκείνης.
    Ο Χριστός σε ένα σπίτι παρέδωσε στους μαθητές το θείο μυστήριο της ιεράς μετάληψης - Ο Ιησούς ήξερε ότι ο Μωσαϊκός νόμος απαγόρευε τη βρώση ζωικού αίματος, αν είπε να φάνε το σόμα του και να ποιούνε το αίμα του, κατήργησε το μωσαϊκό νόμο. Αλλά δεν τους εξήγησε: Τρώγοντας το σόμα του και πίνοντας το αίμα του θα γίνονταν θεοφάγοι ή ανθρωποφάγοι;
    Πάσχα είναι εβραϊκή εορτή σε ανάμνηση της εξόδου των εβραίων από την Αίγυπτο (εβραϊστή peshah διάβαση) λέγει το λεξικό «Το παπυράκι».
    Νομίζω ότι οι έλληνες που αναφέρονται, ήταν ελληνόφωνοι εβραίοι που πήγαιναν να γιορτάσουν το εβραϊκό Πάσχα, αν σας ενδιαφέρει κι έχετε διάθεση ξαναδιαβάστε τα ευαγγέλια.
    Διαβάστε περισσότερα για τον Ιησού στη διεύθυνση: http://tzsotirios.blogspot.be/2013/06/blog-post_24.html

    ReplyDelete
  6. H φυγή στην αίγυπτο επιβεβεώνει την εχρότητα απέναντι στον Χριστό.
    Το Εμβριο στην μήτρα της γυναίκας μητέρας αναπτήσεται με το αίμα της μάνας.Δεν ονομάζετε ανθρωποφάγο.Το βρέφος θρέφετε από το μητρικό γάλα.Σε μερικά χρόνια φτάνει στο σημείο να είναικαι αυτό αυτόνομος άνθρωπος.
    Ο άνθρωπος όμως ποτέ δεν θα εξελιχθεί να γύνει θεός.Γιαυτό συνεχείζει να θρέφετε από το σώμα και το αίμα Του.Παράδειγμα:Τα άλογαζώα φτάνουν και αυτά στο σημείο να είναι αναπτηγμένα το ίδιο μεταξύ τους Αλά ποτέ δεν θα αναπτηχθούν σαν τον άνθρωπο.Πάντα είναι κάτω από την προστασία καιφροντήδα του ανθρώπου.Τα ζώα υποτάσονται και θρέφονται από τους ανθρώπους,και οι άνθρωποι υποτάσονταικαι θρέφονται από τον Θεό.
    Όταν λέμε έλληνες εννοούμε Ελληνες ασχέτως τι γλώσσα μιλάνε.Αν ήταν Εβραίοι ο Χριστός δεν θα τους δεχόταν.

    ReplyDelete
  7. (H φυγή στην Αίγυπτο επιβεβαιώνει την εχθρότητα απέναντι στον Χριστό). Δεν επιβεβαιώνει την εχθρότητα των Εβραίων, αλλά του βασιλιά Ηρώδη που φοβήθηκε να μη χάσει το θρόνο του.
    (Αν ήταν Εβραίοι ο Χριστός δεν θα τους δεχόταν). Χριστός δεν είναι όνομα, Χριστός είναι τίτλος που σημαίνει χρισμένος =διορισμένος από τον Ιεχωβά θεό να είναι βασιλιάς των Εβραίων.
    Στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο κεφάλαιο 10 και εδάφια 5 έως 7, αναφαίρετε ότι έστειλε τους μαθητές του να κηρύξουν στους Ισραηλίτες και όχι στους ειδωλολάτρες =Έλληνες.
    Στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο στο κεφάλαιο 17, αναφαίρετε η προσευχή του Ιησού στον ουράνιο πατέρα του και θεό των Εβραίων Ιεχωβά ή Γιαχβέ αν προτιμάτε. Μήπως λένε μερικοί ότι προσεύχονταν σε κάποιον άλλο θεό;
    Από μικρή ηλικία μας έβαλαν στο μυαλό τα συμφέροντα τους ή δόγματα αν προτιμάται, γι αυτό είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μας είπανε ψέματα. Διαβάστε τη «βιογραφία μου» με ένα κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://tzsotirios.blogspot.be/p/blog-page_6470.html
    Υπερυψώνουν και βραβεύουν την παρθενία.
    http://sotirios15.wordpress.com/2013/07/23/%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%85%CF%88%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%BD/
    Αναδημοσίευση Μυθοπλαστία όλες οι θρησκείες της οικουμένης.
    http://sotirios15.wordpress.com/2012/12/21/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CF%81/
    Η εβραϊκή θεογνωσία ήρθε και στην Ελλάδα.
    http://sotirios15.wordpress.com/2011/12/25/%CE%B7-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/

    ReplyDelete
  8. Συμφωνώ.Ο Ιρώδης που ήταν του ιερατείου ήθελε τον θάνατο του Χριστού.Έπειτα όμως το ιερατείο με όλα τα μέσα απόκλεισαν τους Εβραίους και ποιο πολύ με απηλές ότι θα τους κάνουν αποσυνάγωγους,απο τον Χριστό.Επιδή τους είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου φώναζαν άρων αρων σταύρωσον Αυτόν.
    Ποια Καινή Διαθήκη έχετε;Εγώ έχω του Τρεμβέλα.Στα σημεία που μου λέτε γράφει άλα η δική μου Καινή Διαθήκη.

    ReplyDelete
  9. Το εγκυκλοπαιδικό λεξικό της Αγίας Γραφής του Γ. Ζ. Κωνσταντινίδη στη σελίδα 312, λέγει ότι: Ο Ηρώδης ο μέγας ή Α΄ ήταν υιός του ηγεμόνος της Ιδουμαίας Αντιπάτρου, η δυναστεία του οποίου εκυβέρνησε κατά τους Μακκαβαίους την Ιουδαίαν από του 37 π. χ. μέχρι του 44 μ. χ.
    Αυτός ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας κυβερνούσε τους Εβραίους εν ονόματι των Ρωμαίων κατακτητών και του Ρωμαίου αυτοκράτορα, αλλά ο εβραϊκός λαός που επαναστατούσε κάπου κάπου δεν τον ήθελε. Τη γενεαλογία του παρουσιάζει με λεπτομέρειες ο Gerald Méssadié, στα βιβλία του που μεταφράστηκαν και στην Ελληνική γλώσσα, και λέγει ότι ο Απόστολος Παύλος ήταν εγγονός του.
    Μεσσίας ή Χριστός σημαίνει βασιλιάς των Εβραίων διορισμένος από το θεό τους Ιεχωβά, Ο Ηρώδης αφού ήταν φίλος του Ρωμαίου αυτοκράτορα, ήταν ειδωλολάτρης, αλλά πίστευε και λίγο στης προφητείες των Εβραίων γι αυτό φοβήθηκε να μη χάσει το θρόνο του.
    Ο Ιησούς έκανε μια μικρή επανάσταση, Μάρκος ιε΄7. Οι παπάδες που συνεργάζονταν με τους κατακτητές, περνούσαν καλά και δεν ήθελαν επανάσταση, γι αυτό επηρέασαν το λαό και ζητούσε το θάνατο του.
    Ο Τρεμπέλας δημοσιεύει το κείμενο της Καινής Διαθήκης και την ερμηνεία του, στο εδάφιο Εβραίους ζ΄24 ερμηνεύει αν θυμάμαι καλά: διηνεκή και αμεταβίβαστων εις άλλους έχει την ιεροσύνη (ο Ιησούς).
    Η Καινή Διαθήκη, κείμενο και ερμηνεία του Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα που έχω, στο ίδιο εδάφιο ερμηνεύει: Ο Χριστός όμως,επειδή μένει ζών εις τον αιώνα,έχει αμετακίνητον και αμεταβίβαστον την ιερωσύνην.
    Αν είναι έτσι, πού τη βρήκαν την ιεροσύνη τους οι παπάδες;

    ReplyDelete
  10. Τελικά τι είναι εκείνο που σας ενόχλησε στο ποίημα.Εσείς σε τι θρήσκευμα πιστεύετε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ποίημα είναι καλό μιλάει για την ανάσταση της φύσεως την άνοιξη που είναι αληθινή, αλλά η ανάσταση του χριστού δεν είναι αληθινή αφού δεν τον γνώριζαν οι φίλοι του.
      Στο Ματθαίο 10:5-7 στο κείμενο λέγει: Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων, εις οδόν εθνών μη απέλθητε και εις πόλιν Σαμαρειτών (ειδωλολατρών) μη εισέλθητε. Πορεύεσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ. Πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι ήγγικεν η βασιλεία των ουρανών, (του θεού τους, για να ελευθερώσει τους Εβραίους από το Ρωμαϊκό Ζυγό, και όχι από της αμαρτίες τους)!
      Ιωάννης 17:17: Ο Ιησούς παρακαλεί το θεό του για τους μαθητές του και λέγει: αγίασον αυτούς εν τη αληθεία σου, ο λόγος ο σος αλήθεια εστί. =Η παλαιά διαθήκη, που για τους Εβραίους ήταν ο γραπτός λόγος του θεού τους.
      Πολλά βιβλία διάβασα και πολλές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής, στη Ελληνική γλώσσα και στη Γαλλική. Διαπίστωσα ότι οι θρησκείες υποδουλώνουν τους ανθρώπους στης ανώτερες εξουσίες, για να πληρώνονται οι παπάδες, διαβάστε Ρωμαίους ιγ΄1 για να βεβαιωθείτε. Γι αυτό προτιμώ να παραμένω ανεξάρτητος ερευνητής.

      Delete
    2. Μόνο που αναφέρεις το όνομα Ιησούς Χριστός, δίχνει ότι υπάρχει μέσα σου ένα λιχνάρι που σε οδηγεί να βρεις την αλήθια.Εγώ θα σου κάνω μια πρόταση.Κάνε μια προσευχή και ζήτησε από τον Ιησού Χριστό να σου δήξει ένα σιμάδι για να τον γνωρήσεις ότι είνα ο ένας Θεός και την ίδια στηγμή είναι 3 πρόσωπα.Πατήρ Υιός καιΆγιο πνεύμα.Αλλά ποιο πριν αφού είσε ερευνητής πήγαινε στο Google και πάτησε Καινή διαθήκη και θα έρθει η καινή διαθήκη του τρεμβέλα που έχω εγώ η οποία είναι σφραγισμένη από το πατριαρχείο της Κωνσταντηνουπόλεως.Πυστεύω ότι δεν έχεις την γνήσια καινή διαθήκη.Σου εύχομαι να βρεις την αλήθια που το όνομά της είναι Ιησούς Χριστός.

      Delete