Tuesday 10 December 2019

Ας μας φωτίζει από εκεί ψηλά με την αγάπη του. ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΙΤΗΣ

Αγ. Ιάκωβος: Δεν βλέπεις τα εχθρικά αεροπλάνα που είναι από πάνω μας (αφ...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Η ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ ΛΥΠΗ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Η ΜΑΓΕΙΑ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Θα αρχίσουμε από το τέλος για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στην αρχή. Δηλαδή στην πρώτη γέννηση.
  Η τελευταία γέννηση τού ανθρώπου είναι όταν η ψυχή βγαίνει από το σώμα, και γεννιέται σε ένα άλλο κόσμο. Στη συνέχεια το σώμα πεθαίνει. (Βέβαια σύμφωνα με όσα μας δίδαξε ο Σωτήρας μας Χριστός μια μέρα τα σώματά μας θα αναστηθούν.)
Στην πρώτη μας γέννηση ενώ βγαίνουμε από το σώμα της βιολογικής μάνας, ποιο σώμα πεθαίνει; Πεθαίνει ο αμνιακός σάκος μαζί με τον πλακούντα, επειδή ο αμνιακός σάκος είναι το κάλυμμα του υλικού σώματος και ο πλακούντας ο διασυνδέτης του εμβρύου με το σώμα της μάνας δεν έχουν ιδιαίτερη χάρη για να αναστηθούν.
 Το σώμα όμως που είναι κατοικητήριο της ψυχής η οποία είναι κομμάτι από την ουσία του θεού θα αναστηθεί διότι παίρνει αξία από την αθάνατη ψυχή μας.
 Στην πρώτη μας γέννηση μετά τον τοκετό η βιολογική μας μητέρα δεν πεθαίνει. Μένει για να θρέψει το παιδί με το γάλα της, μέχρι να γίνει ο οργανισμός ικανός που πλέον να τρέφετε από την υλική μάννα γη, με την φροντίδα της βιολογικής μάνας. Η οποία υλική μάννα εγκολπώνεται το σώμα όταν το εγκαταλείπει η ψυχή μέχρι την ανάσταση του.
 Η δεύτερη γέννηση είναι μέσα στην κολυμβήθρα. Εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ ποιο σώμα πεθαίνει; Πεθαίνει το πνευματικό σώμα του σκότους. Και όπως στην πρώτη γέννηση η μάννα γη με την φροντίδα της βιολογικής μάνας τρέφουν το σώμα, τώρα η πνευματική μάννα με την φροντίδα της βιολογικής μάνας τρέφουν την ψυχή. Ποια είναι η πνευματική μάννα; Στην προσευχή που μας έδωσε ο Χριστός, λέμε Πάτερ ημών εν τοις ουρανοίς.......
δηλαδή είμαστε παιδιά του Θεού, δηλαδή αδέλφια του Χριστού. Οπότε έχουμε πνευματική μητέρα τη μητέρα του Χριστού που είναι μόνο δοχείο της χάριτος  του Αγίου Πνεύματος.

Από την συλλογή μου Θεωρίες και οράματα

Μαρίνα Χατζηδάκη