Monday 18 January 2016

Ολοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν σοφοί όπως τον Σωκράτη

 Ο Σωκράτης διδάσκει.
Κοιτώντας φωτογραφίες του ανθρώπινου οργανισμού,βλέπουμε ότι την εικόνα που παρουσιάζει το λεπτό έντερο την ίδια εικόνα βλέπουμε και στον εγκέφαλο.
Μετά από αυτό το φαινόμενο θα μπορούσαμε να σκεπτούμε ότι και ο εγκέφαλος κάνει παρόμοιες λειτουργίες.Δηλαδή: Ενώ το λεπτό έντερο συλλέγει όλες τις ευεργετικές ουσίες και τις δίνει στο αίμα,και στη συνέχεια αποβάλλει ότι ανώφελο,το ίδιο και ο εγκέφαλος κάνει και αυτός μια προσπάθεια να απορρίπτει ότι υπολείμματα προξενούν πρόβλημα στους πολύ λεπτούς και ευαίσθητους νευρόνες, προκειμένου να γίνουν όλες οι θαυμαστές λειτουργίες.
Το ερώτημα είναι:Με τι τρόπο εκείνος διώχνει ότι δήποτε βλαβερό;Υπάρχει η απάντηση:Από τα μάτια, την μύτη, τα αυτιά,και τον λάρυγγα, βγάζει στερεά και υγρά άχρηστα στοιχεία.Με το φτέρνισμα φεύγει ο αέρας.
  Τώρα θα προχωρήσουμε για να μάθουμε και να εξετάσουμε εμείς σαν οντότητες,πως αντιλαβανόμαστε  πως ενεργούμε;Ενεργούμε συνειδητά η ασυνείδητα;
Αργότερα θα μιλήσουμε και για τη ψυχή και τον νου,να μάθουμε πως αποβάλλουν όλα τα αρνητικά,τις αρνητικές ενέργειες.
   Τώρα όμως θα ασχοληθούμε με τις λειτουργίες του σώματος.Πριν προχωρήσουμε πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι τροφές μας πρέπει να είναι οργανικές, βιολογικές,Τα λαχανικά και τα φρούτα να μένουν μέσα σε νερό από φίλτρο και ξίδι για είκοσι λεπτά.Οπως δήποτε να μην καταναλώνουμε αλλαντικά,άσπρο σταρένιο ψωμί,και ζάχαρη,και γενικά ότι δήποτε έρχεται από τα εργοστάσια.Εάν δεν κάνουμε ότι πρέπει οι τοξίνες θα είναι τόσες πολλές που θα κυνδινεύσουμε από αρθριτικά,καρκίνο,αλτσχάιμερ,πάρκισον,καρδιακά,και εγκεφαλικά επεισόδια.
   Κοιτώντας στην εικόνα την κοιλιακή χώρα,βλέπουμε ότι γύρω από το λεπτό έντερο υπάρχει ο γαστρεντερικός σωλήνας.Αρχίζει από κάτω εκεί που τελειώνει το λεπτό έντερο και συνεχίζει μία κάθετη πορεία προς τα επάνω,έπειτα μία οριζόντια κάτω από το στομάχι και στο τέλος μία κάθετη που καταλήγει στον πρωκτό.Αυτός ο σωλήνας σε όλη του την διάμετρο,έχει γύρω του μικρά μπαλονάκια,που εκεί δημιουργούνται μπάλες,για πολύ καιρό η και για πάντα.Αυτή είναι η πολύ μεγάλη αιτία για όλα τα προβλήματα,τις ανεπαρκείς λειτουργίες και ψυχοσωματικές ανωμαλίες.Φανταστείτε φίλοι μου όλες αυτές οι τοξίνες και τα δηλητήρια μέσα στον οργανισμό μας τι τερατώδη επίδραση προξενούν.
   Τι να κάνουμε: Εν ολίγοις θα αναφέρουμε λίγα πράγματα,και ο κάθε ένας θα πρέπει να αρχίσει να βρει λύση και θεραπεία,διαβάζοντας ιατρικά βιβλία και μελέτες από γιατρούς με φυσικές θεραπείες.
Είναι μεγάλο βοήθημα πριν κοιμηθούμε,με λίγο ελαιόλαδο να κάνουμε πέντε λεπτά μασάζ σε όλη την κοιλιακή χώρα και κατόπιν να βάζουμε μία θερμοφόρα.
Να αποφύγουμε το βοδινό η να το ελατώσουμε.Μόλις ξυπνάμε να πίνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό από φίλτρο.έπειτα ένα φλιτζάνι τσάι από ένα βότανο.Τό πρωινό μας να αποτελείται από φρούτα επί πλέον ένα εως δύο ακτινίδια η μισό λεμόνι με λίγο μέλι η μελάσα.
Το μεσημεριανό θα είναι ένα κανονικό γεύμα μόνο με ένα είδος πρωτεΐνης.Να προτημάμε ωμές τροφές.Προσθέτετε λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι.Το βραδινό θα είναι ελαφρύ,που μπορεί να είναι σούπα η σαλάτα η  τυρί φέτα η γιαούρτι.Προσθέτετε λίγη κανέλλα.Είκοσι λεπτά πριν από κάθε γεύμα θα πίνετε ένα ποτήρι νερό η ένα φλιτζάνι από ένα βότανο. Ποτέ μην ανακατεύετε τα βότανα Με τα βότανα ξεκουράζουμε το νευρικό μας σύστημα.Αλάτι λίγο θαλασσινό.Το τσάι από μολόχα είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα.Ανάμεσα στα γεύματα φρούτα ξερά η φρέσκα.Όπως δήποτε γυμναστηκή και περπάτημα.
Φίλοι μου έχουμε συνειδητοποιήσει ότι φεύγουμε από το σπίτι που στη πραγματικότητα είναι μια φυλακή και μπαίνουμε στο αυτοκίνητο την κινητή φυλακή και μετά στο χώρο εργασίας στην τρίτη φυλακή;Τελικά όλη μας τη ζωή την περνάμε φυλακισμένοι.Δεν έχουμε ποτέ την ευκαιρία να εκτεθούμε στο ύπαιθρο για να μας λούση η αύρα του σύμπαντος που θα φρεσκάρει και θα ανανεώσει το είναι μας.Λίγο τυχεροί είναι εκείνοι που τους αρέσει να ασχολούνται με τον κήπο τους και ποιο τυχεροί είναι εκείνοι που δουλεύουν στους αγρούς.
  Φίλοι μου όταν καταφέρουμε να καθαρίσουμε το σώμα μας από τις τοξίνες,τότε αρχίζει να παίρνει ανάσα η ψυχή και ο νους.Τότε λένε:Μήπως να αρχίσουμε και εμείς σιγά  σιγά να λειτουργούμε; Αλλά τότε βλέπουν ότι και εκεί πρέπει να γίνει μεγάλος καθαρμός.
   Εάν στο σώμα μας υπάρχουν πέντε αισθήσεις η όραση,η ακοή,η όσφρηση, η γεύση,και η αφή,στην ψυχή μας υπάρχουν πάρα πολλές.Και όπως το σώμα μας το προστατεύουμε από τις ακατάλληλες τροφές έτσι και την ψυχή μας πρέπει να την προφυλάσσουμαι από τις αρνητικές επιδράσεις.
Οι θετικές είναι πάμπολες.π.χ.Η αγάπη,η συμπόνια, η θυσία, η ευεργεσία,η αγαθοεργία,η φιλοξενία,η ελεημοσύνη,η αληλοβοήθεια, καί πλήθος άλλες.
Το ίδιο και οι αρνητικές:Ζηλοφθονία,κακία,σπατάλη,καταστροφικότητα,τεμπελιά, αχαριστία,απληστία,περιφρόνηση,ειρωενία,κατάκριση.κατάχρηση,ασέβεια,περηφάνεια.
   Τώρα πρέπει να βγάλουμε και από την ψυχή μας αυτές τις φαρμακερές τοξίνες.Κάθε μέρα σιγά σιγά αρχίζουμε να σταματούμε κακές πράξεις,κακές συνήθειές,και ακατάλληλες καταστρεπτικές παρέες.Σιγά σιγά τολμούμε να πούμε δύο λόγια προσευχής.Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με.Επαναλαμβάνοντας για λίγη ώρα,αρχίζουμε να έχουμε χασμουρητά.Ακριβώς αυτή τη στιγμή αρχίζει να φεύγει λίγο λίγο η αρνητική ενέργεια,οι τοξίνες της ψυχής.Ενώ συνεχίζουμε καθημερινώς την προσπάθεια,θα βλέπουμε και θα αισθανόμαστε ένα σεντόνι που ενώ ήταν πρώτα μαύρο,σιγά σιγά να ξασπρίζει να γίνετε πρώτα γκρίζο και έπειτα λευκό.Ω!πόση απαλότητα και φως έχει αυτό το σεντόνι!Θεραπεύουμε λοιπόν πρώτα το σώμα στο οποίο κατοικεί η ψυχή.Έπειτα θεραπεύουμε την ψυχή.Τότε φεύγει το άγχος,η μελαγχολία,ο φόβος,η θλίψη και το κενό γεμίζει η χαρά και η αισιοδοξία.
    Όταν λοιπόν η ψυχή διαπεδαγωγηθεί και κλείσει την πόρτα που λέγεται συνείδησις σε όλες τις αρνητικές καταστάσεις και την ανοίξει σε όλες τις αρετές,και ενώ σιγά σιγά οι αρετές προοδεύουν,τότε ανοίγει η πόρτα της λογικής.Έπειτα οι λογικές σκέψεις ανοίγουν την πόρτα της έμπνευσις.
   Τότε ως διά μαγείας ανοίγουν όλες οι κλειδαριές που είναι κλειδωμένα τα τάλαντα που υπάρχουν στο DNA μας και τότε βλέπουμε και εννοούμε πράγματα που πριν ήταν μπροστά μας και δεν τα αντιλαβανόμασταν. Ανοίγει τότε ο ουρανός και έχουμε βοηθήματα,μαθήματα,αποκαλύψεις θαύματα.Τότε ο νους του ανθρώπου γίνετε δοχείον που εκεί ρέει το πνεύμα του καλού όλη τη γνώση και την σοφία του Θεού.
    Εάν δεν γίνουν όλες οι προηγούμενες εργασίες και προσπάθειες τότε ο νους γίνετε δοχείον του πνεύματος του κακού.Γι' αυτό βλέπουμε τους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους να γράφουν μπερδεμένα ανούσια και γελοία πράγματα.Το θέατρο ήταν ένα από τα επιτεύγματα των αρχαίων μας προγόνων για να διδάσκεται η ανθρωπιά.
    Ας χαράξουμε φίλοι μου αυτή την πορεία,για να γίνουμε και εμείς σοφοί όπως εκείνοι έγιναν σοφοί διότι διάλεξαν τον δρόμο της αρετής όπως ο Ηρακλής, και έγιναν αθάνατοι στους αιώνες των αιώνων.
Ας γίνουμε και μεις αγαποιμένοι μου φίλοι.Αμήν.

Από την συλλογή μου: Οράματα.Μαρίνα Χατζηδάκη