Friday 1 February 2013

Το ιερό στοιχείο της ζωής.

Το νερό είναι η πηγή της ζωής.
Είναι ένα θαυματουργό στοιχείο διότι το βλέπουμε σε στερεή υγρή και αέρινη μορφή.
Είναι θαυματουργικό διότι αποτελείται από το οξυγόνο που είναι η αναπνοή μας,και το υδρογόνο που βοηθά τον οργανισμό μας να καίει τις τοξίνες.Είναι το θείο στοιχείο.Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή.Είναι το ουράνιο δώρο που εξυπηρετεί το υλικό κομμάτι του ανθρώπου,με το οποίο γίνεται ορατή η ύπαρξή μας.
Το χρησιμοποιούμε και για την καθαριότητά μας,το οποίο έπειτα εξατμίζεται και γίνεται πάλι καθαρό και έρχεται με τρόπο βροχής χαρίζοντας το έλεος της αγάπης του Θεού,σε όλη την γή.
    Ο τριαδικός Θεός είναι σαν το νερό.Όπως το νερό έχει τρεις μορφές αλά είναι η ίδια ουσία,έτσι και ο Θεός είναι τρία πρόσωπα όμως είναι η ίδια ουσία,η οποία χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ψυχή και πνεύμα.
Ο τριαδικός Θεός είναι η τρφή της ουσιαστικής μας ύπαρξης, δηλαδή της ψυχής που μέσα της έχει το πνεύμα.
Όπως το νερό από μόνο του πάλι γίνεται καθαρό,έτσι και το Άγιο Πνεύμα περνώντας μέσα από τον νου μας από τον οποίο περνούν και αμαρτωλές σκέψεις δεν μολύνεται.Μένει πάντα Άγιο.
    Άραγε εμείς οι άνθρωποι πόσο προσπαθούμε για την καθαρότητα του υλικού μας στοιχείου,του πλανήτη γενικώς και του πνευματικού μας εαυτού,για να βγάλουμε εις πέρας την αποστολή για την οποία υπάρχουμε και είμαστε ορατοί σε αυτόν τον κόσμο;
    Γιατί ολοένα ακούγεται η φράση, ότι αυτά που βλέπουμε, ακούμε και συμβαίνουν είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου;Τελικά η αποστολή μας ήταν να μετατρέψουμε την ευλογία και δημιουργία του Θεού σε παγόβουνο;
Δηλαδή φιάξαμε το παγόβουνο που θα συντριβεί πάνω του το καράβι της ζωή μας;

Από την συλλογή μου:Σκέψεις και συλλογισμοί.   Μαρίνα Χατζηδάκη

No comments:

Post a Comment