Sunday, 23 June 2013

Βαθύς στοχασμός.

Θυμάμαι πριν από χρόνια σε ένα περιοδικό στην πρώτη σελίδα έβλεπα μια γελοιογραφία:ο σπαγγοραμένος.
Σήμερα για να επιβιώσει η ανθρωπότητα θα πρέπει μάλλον να εφαρμόσει  την τακτική του σπαγγοραμένου.
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.Όπως δεν είναι τυχαίο και το πνεύμα που χαραχτηρίζει τις κινηματογραφικές ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου που όλοι οι ήρωές των έργων του πάθαιναν βαριά μελαγχολία και στο τέλος αυτοκτονούσαν.
Σήμερα ακούμε συνέχεια αυτοκτονίες.ΠροςΘεού,μην βάζετε στο μυαλό σας τέτοιες ακραίες ολέθριες σκέψεις.
Σκεφτείτε πόσοι όσιοι στην έρημο,δεν είχαν τίποτα και όμως ήταν ευτυχισμένοι.Αισθανόντουσαν σαν να είναι στο βασίλειο του Θεού.Ο Παντοκράτορας που δημιούργησε και εξουσιάζει τα σύμπαντα,όταν ήταν ανάμεσά μας δεν είχε που την κεφαλή κλίνη.Ο Ιδιος είπε:ως και οι αλεπούδες έχουν φωλεές,αλλά εγώ δεν έχω που την κεφαλή κλίναι.
.Συλλογιστήκαμε άραγε ποτέ ότι διάλεξε τον πλανήτη γη να ενσαρκοθεί για να γίνει ορατός σε μας;
Σύμφωνα με την λογική,εάν εγώ πάρω μια πέτρα και ζωγραφίσω σε αυτήν μια εικόνα και αφού βλέπω ότι η πέτρα αυτή έχει αποχτήσει πλέον αξία που προκαλεί τον θαυμασμό.γιατί να μην ζωγραφίσω και άλλες πολλές;
Μετά από αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να υπάρχουν και σε άλλους πλανήτες άλλοι πολιτισμοί..Άραγε ο Κύριος μας ο Λόγος του Θεού έχει παρουσιαστεί,έχει γίνει ορατός και σε άλλους πλανήτες;Δεν το ξέρουμε.
Το γεγονός ότι ήρθε στον δικό μας πλανήτη την γη όχι μόνο να τον δούμε,αλλά να μας δώσει τα θεία Του διδάγματα και να εξαγωράσει τις αμαρτίες μας με το τίμιο αίμα Του,θα πρέπει να μας βάζει σε βαθιές σκέψεις και συλλογισμούς,
Εφόσον ο Θεός περπάτησε σε αυτόν τον πλανήτη την γη,τότε θεωρείτε ιερός και θα έπρεπε να τον σεβόμαστε όλοι παντού και πάντοτε,με κάθε τρόπο.
Γιατί όμως εμείς με τόση λύσσα και μανία τον μολύνουμε συνεχώς;Γιατί φύγαμε τελείως από τα όριά και ενεργούμε χωρίς συνείδηση λογηκή και ανθρωπιά;
Αγαπητοί Ελληνες μην κάνετε σκέψεις αυτοκτονίας.
Σκεφτείτε ότι ο Χριστός επέλεξε για μαθητέςΤου Ελληνες.Ένας μόνο ήταν Ιουδαίος και αυτός τον κατέδωσε στους σταυρωτές Του.
Εδώ βλέπουμε ότι οι Έλληνες μαθητές έμειναν κοντά Του με την λαχτάρα να μάθουν και στην συνέχεια να διδάξουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο διότι στο DAN του Έλληνα υπάρχει αυτό το σημαντικό δώρο να μαθαίνει και έπειτα να διδάσκει.
Ο Κύριός  και  Θεός μας τους ενίσχησε επίσης με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για να διδάξουν σε  όλη την οικουμένη οι οποίοι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.
Αγαπητοί Έλληνες μην σκέφτεστε αρνητικά.Εκτιμείστε το γεγονός ότι ο Χριστός παρέδωσε την Καινή Διαθήκη στους Έλληνες.
Όταν κατανοήσουμε και αισθανθούμε βαθιά αυτή την μεγάλη τιμή που μας έκανε ο Κύριος να μας καταστήσει κληρονόμους Του δίνωντά μας την Διαθήκη Του,εμείς με τις αρνητικές σκέψεις και πράξεις προσβάλουμε την Διαθήκη Τ
ου και Εκείνον που είναι η μόνη μας ελπίδα προστασία και παρηγοριά.

Από την συλλογή μου ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ Μαρίνα Χατζηδάκη

3 comments:

 1. Αγαπητή φίλη συμπατριώτισσα , Λες ότι ο Χριστός έδωσε την καινή διαθήκη στους Έλληνες ,εγώ λέω ότι τους την επέβαλε η Ρωμανία , είναι δυνατόν σε έναν λαό που είχε αεροπλανοφόρα (μεταφορικά το μέγεθος της γνώσης των Ελλήνων ) να τους προσφέρει κάποιος κουπιά (μεταφορικά η καινή διαθήκη) και να ενθουσιάστηκαν οι Ελληνες ;;;;
  Δεν αναφέρεις ούτε τους αναθεματισμούς που κάνει η εκκλησία για τους Έλληνες , ούτε και άλλα που είπε ο Χριστός , ότι φέρτε στα πόδια μου και σφάξτε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μου , ότι δεν ήρθα για όλους αλλά για το λαό του ισραήλ ,τον φασιστικό και μηδενιστικό τρόπο αντιμετώπισης της γυναίκας από όλους τους μεγάλους της εκκλησίας , μπορώ να σου βρω 50 κείμενα πατέρων και αποστόλων που βρίζουν τους Έλληνες και κανένα θετικό σχόλιο για αυτούς .
  Εγώ αυτό που λέω στους Ελληνες : ελευθερώστε το μυαλό σας ,το πνεύμα σας την ψυχή σας , φιλοσοφήστε ελεύθερα διαβάστε και θυμηθείτε τι ήταν οι προγονοί σας και τι έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα , από επιστήμες μέχρι ανθρώπινες αρετές , αγάπη , σωφροσύνη έρωτα για την ζωή , πολιτισμό.
  Μόνο με την φιλοσοφία και την αγάπη μας προς την γνώση και τον άνθρωπο θα μπορέσουμε να ελευθερωθούμε από τα στερεότυπα που μας μαθαίνουν από τότε που γεννιόμαστε , δυστυχώς νομίζουμε ότι σκεφτόμαστε μόνοι μας .
  Τα πράγματα είναι απλά από την μία είναι η φιλοσοφία (ελεύθερη σκέψη και η αναζήτηση για την Αρετή) και από την άλλη ο Ολοκληρωτισμός (δηλαδή έχουμε καταλήξει για το ποιο βιβλίο είναι σωστό και ποιο είναι λάθος και όχι μόνο για τα βιβλία , έχουμε καταλήξει για το τι επιλογές έχει η ψυχή μας , γενικά έχουμε καταλήξει τι είναι σωστό και τι λάθος και οτιδήποτε άλλο είναι σατανικό ) και δυστυχώς ενώ τα στρατόπεδα είναι τα παραπάνω δύο μας εγκλωβίζουν στην μάχη για το ποιος ολοκληρωτισμός είναι καλύτερος : χριστιανισμός – μουσουλμανισμός , κουμμουνισμός –καπιταλισμός κ.α .
  Ολοκληρωτισμοί που υπάρχουν : Πολιτικά μοντέλα (κουμμουνισμός ,φασισμός (χρυσή αυγή), η υποτιθέμενη δημοκρατία του καπιταλισμού κ,α) και θρησκείες -----------------και από την άλλη πλευρά είναι το Ελληνικό φώς : φιλοσοφία , ελεύθερη σκέψη ,πολιτισμός , αγάπη για τον άνθρωπο (σώμα , γυναίκα , έρωτα ) και όχι ντροπή που μας διδάσκουν , η ψυχή του ελεύθερου Ελλην είναι αθάνατη και ελεύθερη και με άπειρους δρόμους για να τραβήξει (και όχι τους δύο που μας μαθαίνουν) και για να παραμένει αθάνατη πρέπει πάντα να κινείτε και να εξελίσσετε ( δεν είναι τυχαίο που οι προγονοί μας δεν φοβούνταν τον θάνατο γιατί ψυχικά ήταν ελεύθεροι ) και όχι να υπάρχει η προσδοκία του τερματισμού σε κόλαση ή παράδεισο δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο είναι περιφραγμένα και με πύλες και το βασικό είναι ότι τερματίζουν .
  Το πρόβλημα του Ελληνισμού είναι που έχει ξεχάσει την ταυτότητα του , μας εκπαιδεύουν τώρα και 2000 χρόνια ώστε να ξέρουμε τον Νώε και όχι τον Δευκαλίων , τις δέκα εντολές και όχι τα δελφικά παραγγέλματα , την ντροπή και όχι το κάλος ,το ότι οι πρόγονοι μας ήταν ειδωλολάτρες ενώ δεν προσκυνούσαν ούτε θεό ούτε άνθρωπο (ειρωνικό ).
  Και έχουμε φτάσει τώρα να θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό το φασιστικό κόμμα που δημιουργήθηκε έχει να κάνει με Ελληνισμό , μα είναι δυνατόν η φιλοσοφία και το ελληνικό πνεύμα να παντρευτεί ποτέ με τον φασισμό δηλαδή τον ολοκληρωτισμό .
  Δεν χρειάζεται καμία επανάσταση καμία βία κανένας ρατσισμός , απλά να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και όχι τι μας έχουν μάθει ότι είμαστε , δυστυχώς υπάρχουν αρκετές προτάσεις γύρω μας που θέλουν να μας δείξουν τι ήταν ο ελληνισμός για να μας παραπλανήσουν ,,για να μην μπερδευτείτε απλά διαβάστε τα Δελφικά παραγγέλματα για να καταλάβετε τον αγνό ελληνισμό !!
  Δεν έχουμε κανένα εχθρό κανένα αντίπαλο , έχουμε μόνο συνανθρώπους που προσπαθούμε να ξυπνήσουμε !!!!
  ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ – ΑΓΑΠΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -ΑΡΕΤΗ!!
  Χαίρομαι για αυτήν την ανάρτηση που μου έστειλες να διαβάσω , περιμένω και άλλες , δεν το λέω ειρωνικά .
  Ευχαριστώ.

  Φιλοσοφω
  http://filosofv.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ηλία Τ. εκτός από βλακείες και ανοησίες δεν έμαθες να γράφεις τίποτε άλλο;;; Εκτός αν είσαι βλάκας οπότε δικαιώνεσαι...

   Delete
  2. Για δώσε λίγες γραμμές για αυτά τα αεροπλανοφόρα : http://stagirefs.blogspot.de/

   άντε να σε χαρώ τζάνεμ

   Delete